1. Tutaj jesteś:
  2. Strona główna
  3. Aktualności
  4. Wyróżnienie w konkursie kulinarnym!

Wyróżnienie w konkursie kulinarnym!

VI Wojewódzki Konkurs Kulinarny "Regionalne smaki – potrawa ze śląskim rodowodem"

Nasze uczennice z klasy 2 TG pod opieką Pani Agnieszki Chudy wzięły udział w VI Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym "Regionalne smaki – potrawa ze śląskim rodowodem," który odbył się w Zespole Szkół Zawodowych nr 4 im. Bronisława Koraszewskiego w Opolu.

Aurelia Glombitza i Nikola Grzybowska przygotowały polędwiczkę wieprzowa z puree z pietruszki, z kremem marchewkowym z nalewką z mango i chipsami ziemniaczanymi.

Kamila Gondek i Kinga Pytlowany wykonały kulebele z surówką z czerwonej kapusty.

Z wielkim zaangażowaniem przygotowały one tradycyjne dania śląskie, które oddały smak i ducha regionalnej kuchni. Jury doceniło ich starania, przyznając im wyróżnienia za wspaniałe wykonanie i autentyczność potraw.

Gratulujemy sukcesu i jesteśmy dumni z ich osiągnięć!

 


Powrót do listy


Wszelkie prawa zastrzeżone dla: Zespół Szkół Rolniczych w Prudniku - 2024
Stara strona - zobacz

Zaprogramowanie przez: WebInspiracje

Ten odnośnik otworzy się w nowym oknie

Czy chcesz przejść do strony: i otworzyć ją w nowym oknie?


Tak przechodzę lub Anuluj i schowaj okno