- Tutaj jesteś:
- Strona główna
- Aktualności
- Projekt „STAWIAM na DRÓB”
Projekt „STAWIAM na DRÓB”
Projekt „STAWIAM na DRÓB” zorganizowany przez Panią Agnieszkę Chudy przy współpracy z Związkiem Polskie Mięso i Akademią Kulinarną Marcina Budynka odbył się 10 kwietnia 2025 roku w naszej szkole
Projekt „STAWIAM na DRÓB” zorganizowany przez Panią Agnieszkę Chudy przy współpracy z Związkiem Polskie Mięso i Akademią Kulinarną Marcina Budynka odbył się dzisiaj 10 kwietnia 2025 roku w naszej szkole.
Znaleźliśmy się w gronie 330 szkół, do których zawitał szef kuchni Marcin Budynek
Warsztaty składały się z dwóch części: teoretycznej i praktycznej.
Uczniowie z klasy 2 Tg i 1 Tg mogli pod czujnym okiem szefa kuchni przygotowywać wybrane potrawy z użyciem drobiu.
Było pysznie i inspirująco!
Na zakończenie warsztatów uczniowie otrzymali certyfikaty poświadczające zdobyte umiejętności, szkoła wzbogaciła się w sprzęt- Air Fryer, za co jesteśmy wdzięczni
Bardzo dziękujemy organizatorom, że to nasza szkoła znalazła się na kulinarnej mapie projektu.
Uczniowie bardzo chętnie uczą się od najlepszych.